Köstence'den Bükreşe güzel bir otoyol yolculuğuyla iki saatte ulaştık. Hız sınırı 120 - 130 km/h. Yol boyunca ve şehir içinde sürücülerin kurallara hep uyduğunu gördük. İsranbul'da aldığımız yakıtla otoyol girişine kadar geldik.
30lt dizel için 298 Ley ödedik. (yaklaşık 110 TL)
Bükreş merkezde yarım saat otel aradıktan sonra booking.com aracılığıyla bir otel bulduk. 1930 yapımı bükreşin tarihi dokusunda temiz ve şık bir otel bulduk. Otel banat. İki gece, tek kişi otel ücreti 60€, iki kişilik oda ücreti 70€, güzel doyurucu bir kahvaltı fiyata dahil. Kredi kartı ödemesi Ley ile yapıldı.
Otel Bükreş yüzüğünün tam ortasında her yere yürüyerek yakın ve yanında 24 saat açık, güzel bir bistro var. Legere Bistro. Karşısında dönerci ve 24 saat açık mini market de bulunuyor. Arabayı kapı önüne park etmek de içimizi rahatlattı.
Gece geldiğimiz için yemeği geceye bırakmıştık, güzel iki büyük boy pizza, iki büyük servis patates kızartması. Dokuz bira ve iki mohito için 130 Ley (yaklaşık 70 TL) ödedik. İnanamadık. Ayrıca otel müşterisi olduğumuz için kendi içkimizi içmemiz de mümkünmüş.
Kahvaltı sonrası şehir turuna yürüyerek çıktık. Gördüğümüz tarihi doku bizi şaşırttı. Beklentilerimizin düşük olması şaşkınlığımızı arttırdı. Otelden iki sokak sonra belediye, parti binaları ve üniversiteyle karşılaştık.
Yol üzeri gördüğümüz parkta soluklandık. Park güzel ve soluklanmak üzere girdiğimiz halde bizi yoracak kadar büyük.
Dönüş yolu da yine tarihi binaların arasından oldu ve ülkenin en büyük havuzuna çıktı.
Havuz ve üniversite meydanı arası, şehrin yoğun gece hayatının kalbi olan "eski şehir".
Yemek için karşıdaki türk dönerciyi tercih ettik. İbrahim Bey, Ordulu ve çayı güzel demliyor.
Bükreşte çaya olan hasretimizi giderdik.
Gece hayatı oldukça zengin akla gelen her eğlenceyi bulmak mümkün. Romenler için pahalı olan mekanlar, bizim için oldukça uygundu. Güzel tasarımlar barları ve sokakları şıklaştırmış.
Farklı iç mekan tasarımları güzel.
İçecek ucuz 4 Ley (2,5 TL) ile 14 Ley (8 TL) arasında her marka bira bulunabilir.
En pahalı şişe şarap 150 Ley (75 TL)
Sokak göstericileri zengin olmasa da keyifli kareler yaratıyor.
Merhaba, blogunuzu okudum ve araçla gittiğinizi gördüm. Acaba Türkiyeden çıkarken ne gibi evrakları tamamlamanız gerekti? Araçla Bulgaristan üzerinden Romanyay gideceklere tavsiye ve uyarılarınız nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim.
YanıtlaSilmerhaba;
YanıtlaSilTürkiye'den çıkarken yaptığım hazırlıkları 0. km /hazırlık başlığında yazmıştım. aşağıdaki linkten tekrar bakabilirsiniz.
( http://gezbakalim.blogspot.com.tr/2013/07/0km-istanbulturkiye-hazrlk.html?showComment=1389799205787#c2937729800021747369 )
benim italya vizem vardı. Romanya ve Bulgaristan, Shengen vizesiyle yalnızca transit geçişlere izin veriyor. Bu geçiş süresi sınırı üç gün. Bulgaristanda sorun yok ama Romanya kapısında neden buradan geçiyorsunuz ve ne kadar sürede geçeceksiniz diye soracaklardır. Yol planınızı gösteren bir harita işinizi çok kolaylaştırır. Yine onlar bu soruyu sorduklarında geçiş sürenizi ve yol planınızı belirttiğiniz bir evrak doldurmanızı isteyecekler. Hazırlıklı olmakta yarar var. Bulgaristan kapısında Vignet dedikleri yol belgesini (yol kullanım ücreti) hemen almanızı tavsiye ederim. Kapıda bir ofis mutlaka vardır. Postane ve benzin istasyonlarında olduğunu söylüyorlar ama 50 60 km boyunca yok. Bu aralıkta ben polis kontrolüne rastlamıştım ve Vignet satan yer bulamadığımı anlatmakta zorlanmıştım. İngilizce bilmiyorlar ya da bilmiyor gibi davranıyorlar. Eğer belgeleriniz tamsa kararlı tavrınızı bozmayın. Zorlamıyorlar. İlerde mutlaka alıp öyle devam edin deyip göndermişlerdi beni.
Bunun dışında yolda ya da konakladığımız yerlerde en ufak bir olumsuzluk yaşamadık. Hatta yol kenarında meyve satan ve Türkçe konuşan bulgarlara rastladık. Oldukça misafirperverler.
iyi yolculuklar dilerim